Cikkek

Olcsó? Drága?

Hogy kinek mi az olcsó vagy drága  az csak anyagi lehetőség kérdése. Mégis elmondhatjuk, hogy egy adott termék megvásárlása esetén a legjobb ajánlatot keresi mindenki. Nincs is ezzel semmi baj hiszen ez alapvető emberi tulajdonság. Senki sem szeret többet fizetni egy termékért mint amennyit az valójában ér.

Egy dolgot azonban ne fedjünk: ha ugyanazt minőségű fenyőbútort veszem de olcsóbban az spórolás. De ha rosszabb minőségű fenyőbútort veszek olcsóbban az csak pénzkidobás. A fenyőbútorok esetében egy olcsónak tűnő ajánlat néha drágább mint egy kevésbé olcsó ajánlat.

Hogyan lehet ez? Egyszerű!

Az emberek ( sajnos ) csak az árat figyelik és közben nem figyelnek arra, hogy a kínált termék miben tér el attól amit valójában szeretne venni. Néha a fenyőbútornak csak a külső formája hasonlít az általa keresettre és semmi más. Máskor pedig egy csavarosan fogalmazott mondat úgy elrejti az igazságot, hogy már kifizettük a bútort mire észrevesszük mi is az eltérés.
Erre a legszebb példa az amikor egy összetett termék  pl. fenyőágy részeit külön-külön árazzák be a kereskedők. Az ágytest olcsó de ( milyen érdekes! ) az ágyrácsot külön kell megvenni, ja és az ágyneműtartót, hát azt is. Ha összeadom az összes elemet a végén drágább a termék mint máshol. ( Csak megnyugtatásul: a mi webáruházunkban minden termék ára kompletten értendő és nincs rejtett költség! )

Ezért mindig tartsuk szem előtt azt a tényt, hogy a szabadpiac keményen beszabályozza egy termék árát így a fenyőbútor árát is. Ha fenyőbútor többe kerül mint amennyit ér, senkisem veszi. Ha kevesebbe kerül akkor meg valószínűleg nem az a minőség. ( Ha akciós a fenyőbútor akkor nincs vele baj csak kevés van belőle.) Bízhatunk tehát abban, hogy ugyanannak a fenyőbútornak az ára max. 10%-os eltéréssel mindenhol ugyanaz. Ráadásul az árkülönbség mögött általában többletszolgáltatás van. De ha ugyanaz a fenyőbútor még ennél is olcsóbb akkor kérdezzünk a kereskedőtől mert lehet, hogy valami baja van a bútornak.
Viszont ha nem, akkor szerencsénk van és gyorsan kell vásárolni. Ilyenkor még akkor is érdemes megvenni a fenyőbútort ha nem használjuk fel azonnal. Viszont már spóroltunk.
A csomagolásban meg elvan…