Cikkek

Bútorkészítés 

A szokás azt mutatja, hogy azok az ebberek akik a bútorkészítés választják, azoknak vagy egyedi méretek alapján készített dolog kell, vagy ők maguk szeretnélek olyan színt vagy kombinációt ami nem kapható. Ilyenkor számolni kell a bútorkészítés idejével, ami akár egy hónapos időt is felemészthet. Az import áruknál, ha nincs raktáron akkor a szállítás miatt szükséges a várakozás, a vállalkozónál, pedig a felmérés, tervezés utáni anyagbeszerzés, méretre szabatás és megfelelő összeállítás miatt van ez a kényszerű időeltolódás. Aki azt hinné, nincs semmi különleges a bútorkészítés és kivitelezés módjában, annak azt kell mondani, hogy a belefogás, előtte érdemes tanácsokat kérni, illetve utánaolvasni, annak, hogy miként kell pontosan szabatni, élfőliáni és kimérni a méreteket. A különböző anyagokhoz, más ragasztót, fatiplit és szerszámot kell használni. Így inkább aki affinitást érez a bútorkészítés és összeállítás után, annak azt javaslom, először vásároljon egy szereld, magad áruházból azt rakja össze és, ha minden simán ment akkor nekiállhat a barkácsolásnak.

A tévékben is számos olyan csatorna található ami az otthoni bútorok elkészítésének praktikáit mutatja be, tanítja. Ezeket a műsorokat nézve, rengeteg olyan ötlet sajátítható el, melyekkel egyszerűen és olcsón varázsolhat valaki egy régi bútort újjá vagy használhatatlannak tűnő anyagokból, valami praktikus dolgot készíthet. Általában ezeket a saját két kézzel készített darabokat mindenki jobban megbecsüli, hisz tudja mennyi munkája, ideje van a bútor elkészítésében. A gyerekszoba sem feltétlenül igényel újabb szekrényvásárlást, vagy, ha igen akkor matricákkal, festékekkel igazi gyerekparadicsommá varázsolható egy komolyabb darab. Az igazat megvallva a bútorkészítés komoly szakértelmet kíván. Itt nem pár ezres tételről és könnyen lecserélhető használati cikkekről beszélünk, hanem olyanokról amiknek legalább közép távon szolgálniuk kell az ember kényelmét.

Egy silány nem szakszerűen megalkotott darab, sokkal több bosszúságot okozhat, mint örömet. A következő dolog már nem teljesen a bútorkészítés témájához tartozik, de muszáj megemlíteni azt, hogy miután legyártásra kerül a megrendelt áru, ajánlatos a készítővel szállítani, illetve szereltetni is, még ha ez többletköltséggel is jár, mert a vállalt garancia az elemekre csak ebben az esetben él, a jogszabályban meghatározott ideig. A gyártó szempontjából a bútorkészítés nagy felsőséggel járó dolog, mert nem csak a maga hírnevét teszi kockára a rossz minőséggel, hanem üzleti partnereiét, viszonteladóiét is. A magánvállalkozásnak pedig az elégedett fogyasztónál nincs is jobb reklám, mert általuk számos újabb megrendelést kaphat, így fenntartva az üzletet. A vásárló szeméből nézve a bútorkészítés módja nem annyira fontos, csak az, hogy azt és olyan minőségbe kapja meg a kifizetett összegért amit szeretett volna magának. Ezeket az apró minőségi és technikai követelményeket betartva, minden a bútorkészítéssel foglalkozó vállalkozás, sikerre viszi és ha az üzleti életének csúcsán is tartani tudja magát a kezdeti elveihez, akkor egy hosszú távú elégedett vásárlókkal büszkélkedő nagytermelővé nőheti ki magát, aki nem csak a magyar, de a külföldi piacon is megvetheti lábát.